Dag 11: Rustdag Port-sur-Saône (9/6)

9 juni 2024 - Port-sur-Saône, Frankrijk

Wat doe je op een rustige zondag met mooi weer? Stukje fietsen! Toch maar niet, ik heb een mooie wandeling langs de Saône en het kanaal gemaakt: altijd leuk om bootjes te kijken en een sluis.

Sluis no 5 SaôneSluis no 5 Saône

En bij de bakker op de stoep zag ik 2 fietsers staan en die heb ik even aangesproken. Een stel uit Bergschenhoek, op dezelfde route en ongeveer evenlang onderweg als ik, dus die zou ik nog wel weer eens tegen kunnen komen. Jaloers op mijn rustdag, maar ze konden zich geen extra dagen veroorloven.

Vandaag heb ik ook gebruikt om de rest van de Tour te bepalen. Ik rij de Groene Weg route tot aan Avignon en buig dan af naar het westen naar Beziers om daar de route langs het Canal du Midi op te pakken. Die volg ik tot vlak voor Bordeaux, waar ik dan weer naar het noorden ga via de Jacobsroute. Ik laat Barcelona even voor wat het is, daar ben ik in januari immers al geweest 😀. Titel van deze reis heb ik inmiddels veranderd in Tour de France.

Port-sur-Saône is met kanaal, haventje en rivier leuk, maar op zondagmiddag uitgestorven, zelfs de kroeg is dicht. En het loopt geen storm voor de Europese verkiezingen bij het stembureau in Le Marie. Ik krijg zowaar zin om te fietsen, morgen staat een lekker stukje op het programma, zo'n 100 km naar een stacaravan in Arc et Senans.

SaôneSaôneBeeld visser

1. Jan:
    9 juni 2024
    Leuk verhaal weer Hette, ben af en toe jaloers, mooie ervaringen!! Haha ga zo door!