Dag 39: Noyon - Cambrai (7/7)
7 juli 2024 - Cambrai, Frankrijk
Na mijn verkenning van Noyon wilde ik gisteravond eten in het naastgelegen grill restaurant, maar online reserveren voor 1 couvert bleek niet mogelijk. Nou, ik praat me wel naar binnen, zeker als ik een beetje op tijd ga. Kom ik daar om half 7, is de hele tent nog leeg, zit het personeel aan de maaltijd en is er natuurlijk een tafeltje voor mij. Heerlijk gegeten en gedronken!
Lange etappe vandaag, dus ben ik vroeg gestart (Hette vertel: wat is vroeg?), in dit geval 10 over 8. Routeboek gaf aan dat er weinig faciliteiten zouden zijn, dus mijn overlevingspakket bestond uit 4 bananen, 1 appel, half brood, kaas, pindakaas, een fuet, repen en fruit-toffees. Plus water natuurlijk. Het viel allemaal wel mee. Om half 10 zat ik aan de koffie in een bar/tabac in Berlancourt; ook daar werd weer gegokt en was de opmars van het inclusieve toilet zichtbaar:
Ruim een uur later kwam ik langs een kroeg die ik van 2 jaar geleden herkende. Ik trof er toen Kemal, die van Canterbury naar Rome liep. Het bleek nu vooral een koffiestop voor fietsers te zijn. De barman vroeg of ik de pelgrimstocht deed, ik legde hem uit dat ik terug fietste en vroeg hem of hij wellicht een stempel had. Die had ie, op voorwaarde dat ik een kruisje sloeg voor zijn overleden zoon. Dat heb ik maar gedaan..
Overigens herkende ik hier wel de route, met name de slechte staat van het jaagpad langs het Canal van Saint-Quentin.
De meeste tijd had ik de wind schuin van achteren, dus het ging wel lekker, om 12 uur al meer dan 50 km afgelegd.
Bij het plaatsje Gouy ben ik even van de route afgeweken om de bron van de Schelde te bezoeken.
Onvoorstelbaar dat zo'n stroompje uitmondt in de Schelde zoals wij die kennen in Zeeland.
Toen ik Cambrai - bestemming van vandaag- binnen reed, kwam ik twee vrouwen op de fiets tegen en die riepen 'hallo' met een hoorbare 'h' ipv bonjour. Even in de remmen en omgekeerd om praatje te maken. Gerda uit Koog ad Zaan en een vriendin (ff naam kwijt) uit Groet. Ze waren in Breda gestart en deden een stuk van de camino (8 dagen, morgen was al weer de laatste dag). Ze waren jaloers, want ik ging de goede kant op (wind mee 😁) en ik was al zo lang onderweg. Ze gingen slapen in een chambre d'hote in Masnières en waren me dus voor geweest, want die had ik ook geprobeerd..
Zo, morgen naar Doornik in België, dan de Ardennen en rustig freewheelen naar huis.
Gefietst vandaag: 103 km.
Totaal gefietst: 3131 km
Nog te gaan: 401 km.

- Rini Stroms: Hoi Hette, ik heb net jouw…
- Ingrid Schotanus: Het was leuk om te lezen.…
- Hennie: Welkom terug/ thuis. Zal…
- Frans: Home sweet Home… Dank voor…
- Niels: The eagle has landed.. Welkom…
Alle reacties »