Dag 18: Le Poet Laval - St. Michel d'Euzet (16/6)

16 juni 2024 - Saint-Michel-d'Euzet, Frankrijk

Laat ik het erop houden dat het verblijf bij Yet bijzonder was.

Thuis bij Yet

Yet is 69 jaar en heeft als 17-jarig meisje dit huis geërfd van haar tante ( het zal je maar gebeuren!). Na haar eindexamen is ze een paar jaar naar Grenoble gegaan om Frans te leren. Ook heeft ze gestudeerd in NL, maar nooit carrière gemaakt, alleen veel vrijwilligerswerk gedaan in zowel NL en F. Ze woonde afwisselend in F of in Rotterdam waar ze nog een appartement heeft. Sinds COVID is ze eigenlijk permanent in Frankrijk.

Het huis in Frankrijk is aangesloten op electriciteit en de waterleiding, maar daar is alles mee gezegd. Dus: sceptic tank, houtkachel en gasflessen. Ze verdient wat geld met de B&B. Op mijn vraag of ze goed alleen kan zijn, antwoordde ze volmondig 'nee'. Ze weet alleen niet wat ze moet, dat hoorde ik in alles. Het huis is 200 jaar oud en staat vol met spullen, alleen de B&B kamers zijn opgeruimd.

Yet heeft voor ons gekookt. Als ik niet aangeboden had om af te wassen, dan zou de vaat er nu nog staan, zo'n type.

Ze heeft wel honderd dingen verteld, laat ik het erop houden dat het bijzonder was. Maar wel op een paradijselijke plek.

Yet's huis s morgens vroeg

Om vandaag op de route te komen moest ik flink stukje omrijden, maar dat scheelde beklimmingen volgens Yet. Kon ze wel eens gelijk in hebben. Uiteindelijk ben ik bij Pont d'Esprit van de hoofdroute afgebogen naar het westen. Leuk om dan de route de soleil te kruisen.

Route du Soleil

Minder leuk is dat je van vrijwel vlak naar geaccidenteerd gaat. Laatste 20 km waren pittig. Onderweg drie keer met enkele  Nederlanders gesproken die hier op vakantie zijn. Volgens één van hen zijn de campings hier vol, omdat het noordelijker slecht weer is. Op een terras vroeg ik twee jongens die ingespannen op hun mobiel zaten te kijken wat de tussenstand bij NL - Polen was, bleek dat ze aan het zoeken waren hoe ze het beste forel uit de Ardeche konden vissen....

Het was een echte factor50 dag vandaag, boven de 25 graden.

Mooi uitzicht

Beetje afgepeigerd aangekomen in een chambre d'hote waarover morgen meer.

Gefietst vandaag: 90 km

Totaal gefietst: 1494 km

1. Jan:
    16 juni 2024
    Mooie foto's weer Hette!
  2. Hette:
    16 juni 2024
    Ik heb blijkbaar iets te snel op publiceren gedrukt. Zal het verhaal over vandaag nog aanvullen. Gelukkig hebben we de foto's inderdaad nog...
  3. Bert:
    17 juni 2024
    Ziet er heerlijk uit. Mooi weer, dito omgeving. Lichtelijk jaloers om beide. ;)
    Prachtige reis en nog lang niet ten einde.
    Veel plezier.
  4. Josée oudendijk:
    17 juni 2024
    Hallo Hette. In de cathedraal van Santiago de Compostela zoek ik op ,wierookvat’ en zie ik een filmpje van jou van twee jaar geleden. Geinig hoor. En dan lees ik over je geweldige fietsprestatie!! Ook nu weer in Frankrijk. Heel stoer van je . Succes verder. Groetjes van Josée Oudendijk.
  5. Hette:
    17 juni 2024
    Hoi Josée, wat leuk en toevallig! Dank je wel en veel genoegen in Santiago.