Dag 9: Lunéville - Dompaire (7/6)
7 juni 2024 - Dompaire, Frankrijk
Alle kleren weer schoon en droog, wat een genot. Dat is het voordeel van zo'n AirBnB.
Kort na de start vandaag in Lunéville zag ik een fietser in mijn spiegeltje. Na een paar kilometer werd ik ingehaald. 'Hallo' en 'Hoi' zei ze, want het was een vrouw op een niet al te zwaar bepakte racefiets. Ik dacht even dat ze een rondje in de buurt reed. Nee, ze deed ook de groene weg route, op weg naar Avignon en dan verder met de trein naar een vriendin aan de Middellandse Zee. Ze had duidelijk geen tijd voor een praatje: 'Goede reis en we zien elkaar weer' en weg was ze. Ik denk niet dat ik die nog terug zie, reed veel te hard.
Het was verder een bijzonder rustige dag. Inmiddels ben ik in de Vogezen aangekomen, iets minder landbouw en dus ook minder tractors op de weg. Genoeg geklommen (730 m) en alles op de fiets kunnen doen. Mensen vragen me wel eens wat je eet bij een beklimming (dat heeft echt nog nooit iemand aan me gevraagd, maar ik wil het toch even vertellen 😁). Ik red zo'n dag niet op enkel een ontbijt en lunch. Daarnaast proteïne repen, een banaan of 2, en de hele dag door suikers uit vruchtentoffees of druivensuiker. In de supermarkt koop ik brood, kaas en zoute worst voor lunch en tussendoor, en ik heb een pot pindakaas mee. Lijkt veel, maar toch val ik af.
Het hotel dat ik heb geboekt ligt een kilometer of 7 van de route en ik ben er rond kwart voor vier, maar inchecken vanaf half 6. Ik vind een Bar Presse, waar de barman biertjes tapt voor en kras- en andere loterijen uitbetaalt aan de plaatselijke gelukzoekers. Ik kijk mijn ogen uit.
Morgen naar Port-sur-Saone, waar ik een rustdag ga nemen. 2 nachten AirBnB
Vandaag gefietst: 76 km
Totaal: 797 km

Jammer dat er blijkbaar niet al te veel ontmoetingen zijn. Dat is toch ook een mooi onderdeel van zo'n tocht. De Fransen zelf zijn naar mijn ervaring ook wel praatgraag. Maar probleem, ze kennen maar een taal.
Tempo lijkt me prima. Fiets je je niet over de kop. En een fiets snurkt niet. Scheelt.