Dag 38: Clermont - Noyon (6/7)

6 juli 2024 - Noyon, Frankrijk

Het hotelletje waar ik sliep serveerde geen avondmaaltijd. Dus ik ging naar de buren. Bleek een toch wel beetje chique bedoening, met obers in zwarte pakken en zo. Ik mocht wel naar binnen met T-shirt en korte broek. Geen TV met voetbal, dus wat andere voetbalzaken gedaan. De ober zei dat ik goed Frans sprak 😂, maar dat deed hij nadat ik Tiramisu had besteld. Ook in het Frans blijft Tiramisu Tiramisu, dus ik hecht weinig waarde aan zijn oordeel.

Vanmorgen windvlagen en wat spatten regen, dus ik had mijn regenjack paraat. Bij vertrek was het echter droog en dat is de rest van de dag zo gebleven. En wat ook heel fijn was: ik had wind mee! En omdat ik niet heen en terug fiets, krijg ik hem ook niet tegen. Verder nauwelijks klimmetjes en een relatief korte afstand (70 km), dus eigenlijk een halve rustdag.

Lucht en graan

Ik heb koffie gedronken in een bar/tabac en heb me erover verbaasd hoeveel er gegokt wordt. Aan de lopende band komen ze kraskaarten en lottokaarten inleveren (althans dat denk ik). Nu wellicht is dat in Nederland ook zo, maar in die bubbel zit ik even niet.

Ik ben vandaag de 3000km gepasseerd en dat heb ik toch maar even vastgelegd/gevierd. Overigens vandaag ook de 20.000 hoogtemeters gepasseerd.

3000 km gepasseerd

Toen na 5 minuten wachten nog niemand langs was gekomen om een foto te maken, heb ik het zelf maar gedaan. Viel nog niet mee om drie vingers in de lucht te houden en met je andere hand je telefoon vast houden en te klikken. Dit was de 3e poging.

Vandaag ben ik in Noyon, daar heb ik de kathedraal bezocht en een stempel in mijn credencial gehaald.

Kathedraal Noyon

Stempel Noyon

Ik wou ook nog even naar de kapper, maar daar hadden ze pas maandag om 3 uur plek. Laat maar.

Vandaag gefietst: 73 km

Totaal gefietst: 3028 km

Nog te gaan: 494 km.

1. Mark:
    6 juli 2024
    Hette, grote klasse, de magische 3.000 km gepasseerd! Hoe moet ik dit ooit nog evenaren? Misschien ook helemaal niet nodig. Het ging immers niet zozeer om het aantal kilometers maar om de ervaring, de beleving, het even aan niets hoeven denken en de sportieve prestatie...
  2. Hette:
    6 juli 2024
    Is inderdaad niet nodig, gaat om de ervaring en gewoon lekker doortrappen zonder na te drenken.
  3. Jan:
    Goed gedaan! Petje af!🤗