Dag 30: Birac - Rom / La Chaussee (28/6)
28 juni 2024
Afgepeigerd kwam ik gistermiddag aan bij de B&B in Birac. Een oud gebouw van de Presbyteriaanse kerk boven op een heuvel, uit de tijd van de Franse revolutie. Ik werd welkom geheten door zoon Luca. Liet me de kamer zien en vroeg of ik misschien ook avondeten wilde: pizza + salade voor 15 euro. Natuurlijk, hoef ik niet meer weg! Even later sta ik mijn fiets af te laden, komt een auto aangereden met moeder (bleek later). Ze vroeg of ik wilde eten vanavond. Voor 20 euro 2 salades, een omelet met tomatensaus en een dessert. Pizza van zoon was niks volgens haar. Nou, ik ben voor menu 'Mama' gegaan. Om half 8 werd de etensbel gerinkeld en kreeg ik in de tuin een prima maaltijd. Bij het dessert kwamen moeder en zoon erbij zitten om te kletsen (Frans, Engels en Italiaans) en kreeg ik als afsluiter nog een cognacje van de druiven uit hun eigen wijngaard. Bijzonder.
De route vandaag was afgestemd op de bestemming: het huis van Mark en Petra in La Chaussee bij Rom. De eerste 10 km gingen nog over een Piste Cyclable, maar daarna waren het alleen maar Franse landweggetjes door uitgestrekte landerijen: eerst druiven en daarna ook graan en aardappels (denk ik). Dit dus:
of in 360 video.
Terrassendichtheid bijzonder laag (uiteraard wel eentje gevonden), klimmetjes voldoende (730 hoogtemeters) en weinig fietsers (groepje van 3 Franse racefietsers en groepje van 2 franse dames ), dus het moest helemaal vandaag uit mezelf komen. Was pittig, maar de gedachte aan een fijn huis met een dag rust was voldoende inspiratie! Ik schrijf dit in de ondergaande zon in de tuin.
Gefietst vandaag: 97 km
Gefietst totaal: 2434 km
Peter Visser:28 juni 2024Leuke verhalen weer Hette, zelf net terug van korte vakantie in Duitsland ( romantische Straße). Die blijk je dus ook op de fiets te kunnen doen, op een van de terrassen kwamen we een echtpaar tegen uit Katwijk aan zee, hij op een Santos en zij op een e-bike gazelle inmiddels hadden ze er ruim 800 km opzitten en het einddoel was Wenen. Misschien een tip voor de volgende tocht 😀👍
Hette:28 juni 2024Santos + e-bike is een bekende combi voor ons. Dank voor de tip!
Rini Stroms:28 juni 2024Hoi Hette. Ik heb net weer met veel plezier jouw reisverslagen gelezen. Vol humor en prachtige foto's. Geniet van de vrije dag.
Hette:30 juni 2024Dank Rini, dat heb ik gedaan!