Dag 33: Chatellerault - Saint Avertin (1/7)

1 juli 2024 - Tours, Frankrijk

Vannacht heb ik dus bij Angelique geslapen, maar ik heb haar niet gezien, alleen geappt. Ze stuurde foto's van alle code kastjes en sleutelkluisjes door en zelfs een plek waar mijn fiets kon staan. Ook in het tiny appartement lagen instructies, behalve voor dit apparaat.

Supersonische ven

Bleek een ventilator te zijn en dat was nodig. En dan die slaapbank:

Van bank naar bed

Tafel weghalen, kussens op de tafel leggen (waarom op tafel en niet ergens anders?), hoes eraf en dan gewoon ergens aan trekken. Het zei 'klang' en er stond een bed en ik zakte er niet door. Joop Zoetemelk zei ooit: de Tour win je in bed. Nou, niet in dit bed.

Gisteravond uit eten geweest in Chatellerault in één van de weinige restaurants die open waren! Wat zegt dat over een stad als de restaurants op zondag dicht zijn: een vleugje Urk of erg gericht op de forensen en niet op toeristen, ik weet het niet.

Vandaag ga ik via de pelgrimsroute richting Tours. Wederom herken ik niks van twee jaar terug, met uitzondering van deze brug:

Brug Vienne

En die kan nog steeds wat WD40 of ander onderhoud gebruiken.

Detail brug

De druiven heb ik voorgoed achter me gelaten, het is graan en andere landbouw gewassen.

Sainte Maure de tourraine

De wegen zijn niet allemaal vlak asfalt. Ik kom nogal wat chaussee deformé, route degradé tegen of accotements non-stabilisé. Dus ze weten het zelf ook wel! Maar nog meer weggetjes hebben niet eens zo'n waarschuwingsbordje, terwijl er lukraak maar wat asfalt op is gekwakt. Ik stuiter soms alle kanten op.

Ik ben nu gearriveerd in Saint-Avertin, een voorstad van Tours. Ik heb een kamer in een 2 sterren dorpshotel.

Gefietst vandaag: 81 km

Totaal gefietst: 2608 km.